В харківському метро зупинили мешканця Кіровоградської області, який намагався пройти у підземку з гранатами

Чоловік, який намагався зайти на станцію метро в Харкові з боєприпасами, може отримати до 7 років тюрми

У неділю, 1 березня, на станції метро "Південний вокзал" в Харкові  правоохоронці зупинили чоловіка, який намагався пронести у підземку гранати. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у Відділі комунікації поліції Харківської області.

Виявилося, що 22-річний мешканець Кіровоградської області заховав у свій рюкзак дві бойові гранати із запалами: гранату "Ф-1" та 1 - "РГД-5". 

На місце викликали слідчо-оперативну групу та вибухотехників. Боєприпаси вилучили та направили на експертне дослідження. 

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі правоохоронці встановлюють місце придбання та мету їх зберігання. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що мешканець Харківської області, який ходив по Харкову з гранатою Ф-1, може провести 7 років у в'язниці. Його затримали в вестибюлі на станції метро "Площа Конституції". Боєприпас чоловік ховав у кармані куртки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися