У Харкові діти зібрали гриби і дали бабусі приготувати їх: нині госпіталізовані з отруєнням

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження

У селищі Слобожанський Красноградського району чотирьох дітей госпіталізували в лікарню з отруєнням. За даними ГУ Нацполіції в Харківській області всі вони отруїлися грибами.

Зазначене вище повідомлення поліцейські отримали 12 червня близько 02:00. За даними правоохоронців, дві дівчинки 11 та 13 років разом із 8-річним братом і сусідкою (14-річною дівчинкою) разом зібрали гриби. Після цього вони віддали їх бабусі. Жінка приготувала гриби й нагодувала їми дітей.

Через якийсь час їм стало погано. Всіх дітей госпіталізували в Харківську обласну дитячу клінічну лікарню в стані середньої тяжкості. Наразі з ними все добре.

Слідчі Красноградського районного відділу поліції за вказаною подією відкрили кримінальне провадження за ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, в Харкові 13 червня народилася трійня - два хлопчики та одна дівчинка. До цього трійня народжувалася у місті тільки в лютому. Всього за 11, 12 та 13 червня в місті на світ з'явилося 77 дітей.

Раніше "Коментарі" розповіли, що у колишньої голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної народилася перша дитина. Хлопчик побачив світ 5 червня, що особливо мило, оскільки його матір народилася 6 числа. Малюк важить 3,5 кг при зрості у 55 см.




Джерело: https://hk.npu.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися