Підліток убив 6-річну дівчинку: Висновки психотерапевта

Підліток убив маленьку дівчинку

В смт Старий Салтів 28 липня близько опівночі знайшли тіло вбитої шестирічної дівчинки в покинутому будинку. Вбивцею виявився 13-річний сусід. Психіатрична експертиза визнала, хлопець усвідомлював свої дії. Про це розповів прессекретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Також чиновник зазначив, що 27 серпня в суді розглядатимуть продовження запобіжного заходу 13-річному підозрюваному. Прокуратура буде наполягати на утриманні хлопця під вартою без права на заставу на 30 днів.

Відповідно до закону, хлопчикові максимум загрожує приміщення в спецзаклад для неповнолітніх на строк до трьох років. Однак якщо він не соціалізується і загрожуватиме суспільству - термін продовжать. При цьому те, що хлопцеві виповниться 14 років, ніяк не замінить покарання, оскільки має значення тільки вік, в якому скоїли злочин.

Нагадаємо, за словами однієї з сусідок хлопця Людмили Сидельникова, хлопчик завжди агресивно спілкувався з іншими дітьми: бився, бив цеглою або палицями.

Жінка зазначила, що Богдан бив палицею її онука: "Внук з вулиці прийшов, ліг і лежить. Я питаю:" Що трапилося? "Він відповідає:" Та з тим дурником краще не грати". Розповів, що той підбіг ззаду і вдарив палицею - по спині та по голові ". За її словами, підліток живе з 15-річною сестрою і мамою, яка часто випиває і б'є власну дочку. Побиттям дівчинки займається і хлопчик. Жінка розповіла, що 1,5 місяці тому після такого нападу дівчина отримала тріщину ключиці.

При цьому Богдан у мами - улюбленець. "Не знаю, на кшталт глянеш на нього - нормальний. І допомагає, якщо щось попросиш, і все інше. Але іноді ніби як щось на нього знаходить", - говорить Людмила. Однокласник Богдана розповів, що він практично не спілкувався з однолітками і дружив тільки з однією дівчинкою. Також він вбивав тварин: втопив цуценят, які Приблуда до його дому.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися