У Харкові зловили банду автокрадіїв

У зловмисників були "робочі" зв'язки з організованими групами з інших регіонів України

У Харкові СБУ знешкодила групу автокрадіїв, діяльність якої координував один з російських "злодіїв у законі". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Учасники угруповання, що спеціалізувалися на крадіжках майна із автомобілів. За попередньою версією, до складу групи входили переважно раніше судимі вихідці з однієї з країн Північного Кавказу. Крім того, у зловмисників були "робочі" зв'язки з організованими групами з інших регіонів України, а також за кордоном.

Географія діяльності злодіїв поширювалася на територію Харківської, Київської та Дніпропетровської областей. Встановлено, що, використовуючи спеціальні електронні пристрої, так звані "кодграбери", зловмисники відключали сигналізацію і викрадали майно з автомобілів, запаркованих поруч з торгово-розважальними та офісними центрами міста. На рахунку зловмисників – кілька десятків крадіжок.

Співробітники спецслужби спільно з бійцями спецпідрозділу "Альфа" провели обшуки за місцями проживання фігурантів справи на території міста і області. Під час слідчих дій вилучено спеціальні пристрої, призначені для зчитування кодів автомобільних сигналізацій, викрадене майно і грошові кошти, отримані злочинним шляхом, а також вогнепальну зброю.

Зараз два активні учасники угруповання затримані у відповідності зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозри.

Тривають слідчі дії для встановлення і затримання інших фігурантів справи. Заходи по викриттю відбувалися під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що у Харкові активісти наділи маску на пам'ятник Григорію Сковороді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися