На Харківщині пожежа знищила великий приватний будинок: всередині були коти та собака (ФОТО)

На Харківщині вогнеборці 4 години гасили пожежу

У Люботині 10 грудня у провулку Фісака, 20 полум'я охопило 150 кв.м приватного будинку. Про це розповіли у пресслужбі ДСНС Харківської області.

Рятувальники отримали повідомлення о 15:15, локалізували полум'я о 16:20, а повністю ліквідували його тільки о 19:20. Полум'я гасили з трьох пожежних стволів від автоцистерн. Людей вдома не було.

Через сильне задимлення чоловіки були в апаратах індивідуального захисту органів дихання та зору. Всередині будівлі було п'ятеро кошенят і кокер-спанієль Річард. Рятувальники потрапили до будинку через дах і врятували всіх тварин. На місці медики реанімували собачку.

За попередніми даними, займання викликало коротке замикання. У соцмережах подякували всій 48-ій пожежній частині Люботина, а окрему подяку висловили Максиму Іванченку.

Інші пожежі у регіоні:

⬤ У Печенігах спалахнула база відпочинку. Полум'я знищило будівлю. На базі знаходилося 10 осіб. 43-річного чоловіка і 35-річну жінку госпіталізували з травмами. Решта осіб від медичної допомоги відмовилася. За попередніми даними, пожежу викликало замикання електропроводки. Правоохоронці почали кримінальне провадження за частиною 1 статті 270 "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" Кримінального кодексу України.

⬤ У Харкові ще 21 січня у нелегальному закладі для літніх людей спалахнула пожежа. Тоді загинули 15 осіб, 9 осіб були травмовані та опинилися в лікарні. "Коментарі" розповідали, що Кабмін завершив розслідування трагедії й повідомив, що катастрофічним наслідкам сприяв комплекс причин і передумов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися