Скільки дітей народилося у Харкові з початку війни

У Харкові за час повномасштабної російської агресії народилося майже 1500 дітей

У Харкові за тиждень з 22 по 28 грудня народилося 46 дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У Департаменті охорони здоров'я розповіли, що серед новонароджених - 24 хлопчики та 23 дівчинки, у тому числі одна двійня - дві дівчинки.

Загалом з початку війни, станом на 28 грудня, у Харкові народилося 1445 дітей.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що батьки, які самостійно виховують дітей, можуть отримати грошову допомогу у розмірі 2220 грн на кожну особу (до п'яти осіб). Допомога виплачується за Всесвітньою продовольчою програмою ООН. У Департаменті соціальної політики розповіли, що отримувати таку допомогу можна впродовж трьох місяців. Гроші виплачуватимуть сім’ям з дітьми, які очолює один з батьків (батько чи мати).

Важливо, що виплачуватимуть допомогу тим сім'ям, які не отримували грошових виплат від інших міжнародних організацій. 

Щоб отримати виплати, одному повнолітньому члену сім’ї необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення району за місцем перебування на обліку або проживання в місті Харкові. 

Потрібно мати особисті документи та документи усіх неповнолітніх дітей: 

- паспорт та документ, що підтверджує особу дитини, 

- ідентифікаційні коди.

Одинокі матері, які не отримують допомогу, а також вдови/вдівці мають підтвердити свій статус відповідними документами.

У Харківській міськраді зазначили, що бажано мати з собою смартфон, куди прийде код "Western Union". Якщо смартфона немає, заявник повинен вказати поточну адресу. Особа, яка отримала токен, проводить самореєстрацію в присутності співробітника управління соціального захисту, який його видав.



Джерело: https://t.me/citykharkivua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися