У Харківській області виникають проблеми з оформленням субсидій: що відомо

Проблеми виникли у громадян, які вперше звертаються за оформленням субсидії

У 2023 році виплачують та нараховують субсидії спеціалісти Пенсійного фонду України. Для громадян, які раніше отримували виплати, нарахування допомоги продовжили автоматично. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

Проблеми виникли у громадян, які вперше звертаються за оформленням субсидії. Подати документи на оформлення виплат можна, як і раніше, у ЦНАПі. Однак нарахують допомогу вже не у місцевому Управлінні соцзахисту, а у віддалених офісах Пенсійного фонду.

Виплати призначають за даними “Реєстру застрахованих осіб”. Саме на цьому етапі виникає чимало проблем. Більшість звернень не проходить перевірку Реєстру - не збігається номер паспорта, прізвище або інші дані. Людям доводиться додатково звертатися до Пенсійного фонду для уточнення інформації.

Фахівці назвали складнощі тимчасовими, вони виникають у перехідний період. Зауважують, що надалі  люди відчують переваги “Реєстру застрахованих осіб”. У ньому міститься зведена вся інформація про заробітні плати, пенсії та інші дані українців.

Дізнатися про розгляд заяви на субсидію можна в особистому кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду:  https://portal.pfu.gov.ua/. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що евакуація не завадить громадянам у будь-якому іншому регіоні України отримувати пенсії, субсидії чи соціальну допомогу. Щоб отримувати виплати після переїзду у більш безпечне місце, потрібно зробити переадресацію. Виплати, які раніше отримували у відділенні “Укрпошти” за місцем проживання, потрібно переадресувати на відділення на новому місці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися