Жителі Харківщини можуть отримати продуктові набори: деталі

Видають один пакет продуктів на родину

У четвер, 9 березня, деякі жителі Балаклійської громади можуть отримати гуманітарну допомогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

Сьогодні з 9:00 у сел. Нафтовиків вул. Гагаріна, 11 (підвал дому) проводиться видача гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів.

Видають один пакет на родину. Щоб отримати гуманітарну допомогу, при собі потрібно мати паспорт. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у дев'яти прифронтових областях, у тому числі й Харківській, відкрили реєстрацію заявок на отримання насіння. Програма направлена на підтримку малих фермерських господарств. У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області розповіли, що відповідно до програми кожен бенефіціар отримає 2 000 кілограмів насіння ярих культур. Це дозволить засіяти 10 гектарів землі. Фермери, залежно від регіону,  можуть вибрати одну з трьох ярих культур: пшеницю, ячмінь, горох.

Загалом підтримку можуть отримати 3 000 малих фермерських господарств. Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) оголосила про старт реєстрації заявок на отримання насіння ярих культур у межах програми реагування Організації для України у 2023 році. Подати заявку на отримання підтримки в межах програми необхідно через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 10 березня. У програмі можуть взяти участь юридичні особи (фермерські господарства та товариства з обмеженою відповідальністю) та фізичні особи-підприємці, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 500 гектарів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися