У Харкові можуть дозволити відвідувати театри, концерти та спектаклі – звернення облради

Харківська облрада готує звернення до ОВА з проханням дозволити працювати театрам та іншим культурним закладам.

Театри та інші культурні заклади Харкова, де наявні бомбосховища, мають працювати. З цим питанням Харківська обласна рада звертатиметься до Харківської обласної військової адміністрації. Про це повідомила голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко, інформують "Коментарі. Харків".

У Харкові відбулася чергова нарада з представниками комунальних закладів культури. На нараді голова облради з присутніми обговорили питання подальшої діяльності в воєнних умовах та фінансування.

"Ті театри, які мають бомбосховища чи укриття, повинні працювати!

Звісно мають бути враховані всі заходи безпеки, зокрема, можлива кількість людей, присутніх на виставах, та інші. Ми не повинні допустити, щоб наші заклади взагалі припинили існування. Акторський склад значно зменшився, і ми не можемо допустити ризик знищення сфери культури у регіоні", – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Про результати звернення до військової адміністрації стосовно цього питання голова облради пообіцяла проінформувати згодом.

"Робота театрів – це не тільки надпотужна психологічна терапія для наших людей, але й символ того, що життя не зупинилось, воно триває і триватиме й надалі.

Про результати згодом. Сподіваюсь, що зовсім скоро побачимо нові афіші", – підкреслила вона.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові та області заборонили проведення масових заходів: є винятки

На Харківщині затвердили перелік безпечних місць, в яких рекомендується проводити масові заходи

Таке рішення ухвалили під час засідання Ради оборони Харківської області 28 березня, інформують "Коментарі. Харків". Термін його виконання встановлений на період дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Як зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, 16 об’єктів Харківщини потрапили до переліку безпечних місць, в яких рекомендується проводити масові заходи. Зокрема, у Харкові туди ввійшли метрополітен, "ЄрміловЦентр", мала зала ХНАТОБу.

"Було визначено спеціально відведені місця для проведення масових заходів задля безпеки наших громадян. Адже, на жаль, в усій Харківській області є велика загроза ракетних обстрілів. Якщо проводяться певні вистави, концерти або виставки люди мають бути спокійні за свою безпеку. Тому заклади можуть облаштовувати власні підвали за визначеними державними будівельними нормами", – сказала Віта Ковальська.

Крім визначеного списку, заходи можна проводити у місцях, які відповідають нормам ДБН В.2.2-5-97 "Будинки і споруди. Захисні споруди цивільного захисту".

Зокрема, зовнішні огороджувальні конструкції повинні витримувати навантаження від вибуху та вибухової хвилі згідно з одним із чотирьох класів захисних споруд.

Також на території Харківської області заборонено проводити масові заходи на відкритому просторі з кількістю учасників та глядачів понад 50 осіб. Проте, це не стосується проведення поховальних ритуалів та заходів, пов’язаних з вшануванням загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися