«Крилата ракета у Харкові» – митець презентував скульптуру з уламків російських ракет

Серед уламків – частина ракети, якою вдарили по Харківській ОВА.

16 серпня в Харкові презентували скульптуру Іллі Чорномаза "Крилата ракета", виготовлену з уламків ракет, якими російська армія обстрілювала Харківщину.

Ілля Чорномаз родом з Нової Водолаги. Над створенням скульптури він працював понад рік за підтримки громадської організації "Наступне Покоління 21", розповів "МедіаПорту" засновник організації і брат скульптора Костянтин Лиганенко, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, зібрати матеріал для скульптури вдалося у співпраці з Держслужбою з надзвичайних ситуацій та Департаментом цивільного захисту області.

"Крилата ракета" заввишки понад три метри і містить в собі частину ракети, що влучила в Харківську ОВА 1 березня 2022 року, розповів Костянтин.

"Сенс цієї скульптури в тому, щоби показати мистецтво під час війни і що воно є важливим. Ми хотіли показати скульптуру, яка виготовлялась під час війни з тих ракет, які руйнували будівлі", — каже Лиганенко.

За задумом організаторів, "Крилата ракета" символізує "самопожертву українського народу та вияв підтримки наших військових".

З презентацією скульптури запускають благодійний збір "Надія через мистецтво" на підтримку Збройних сил України. Мета збору: 5 млн грн на FPV-дрони для захисників з Харківщини — 92 бригади та розвідпідрозділу Kraken.

Автор найбільшого донату отримає скульптуру в подарунок. Доти вона залишатиметься на території кафе "7-й склад" (вул. Скрипника, 7).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 21 серпня: окупанти штурмують населений пункт

Протягом минулої доби на фронті відбулось понад 25 бойових зіткнень.

На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, це, зокрема, Варварівка, Бударки, Землянки та Комісарове  Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару західніше Миколаївки. Вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти: Тополі, Масютівка, Куп’янськ, Кислівка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися