Театри у Харкові оголосили про припинення роботи

Пресслужба харківського драмтеатру повідомила про скасування усіх вистав на осінь 2023 року

Харківський академічний драматичний театр, а також малий зал Харківського національного театру опери та балету ім. Лисенка оголосили про тимчасове припинення роботи. ДержНС не дала згоди на проведення заходів у цих залах. 

"Показ вистав на вересень - листопад 2023 року в Харківському академічному драматичному театрі Харківської обласної ради припинено (на виконання Протоколу № 7 засідання Ради оборони Харківської області від 07.07.2023 р.). Придбані квитки дійсні протягом року з моменту придбання", - повідомили на офіційній сторінці драмтеатру у Facebook.

Рада оборони скасувала заборону на проведення масових і культурно-розважальних заходів в області. Але масові заходи можна проводити тільки в приміщеннях, які відповідають нормам безпеки, зокрема, мають захисні споруди.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про переїзд одного з театрів Харкова до Росії. Харківський театр "Время Ч" переїхав до Росії, змінив назву та виступає у Санкт-Петербурзі. Режисерка театру повідомила про переїзд у своїй соцмережі. На цей вчинок відреагував і начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Він анулював почесну грамоту, якою раніше був нагороджений цей театр. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови ХОВА. Творча трійка тепер уже колишнього харківського театру "Время Ч" – режисер Жанна Богусевич, актори Сергій Лістунов і Дарія Терновська – переїхали до Санкт-Петербурга і утворили в рф нову театральну студію "Театр Питер". Про це на власній сторінці у Facebook повідомили акторки Владлена Святаш і Юлія Подряпова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися