Умови проживання ВПО перевірять: що будуть контролювати

Місця тимчасового розміщення ВПО мають облаштувати відповідно до встановлених вимог

Кабмін затвердив вимоги до облаштування місць тимчасового мешкання внутрішньо переміщених осіб. Про це пишуть "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Уряд ухвалив відповідну постанову про затвердження Порядку функціонування місць тимчасового проживання ВПО 1 вересня. Документ вперше затверджує механізм утворення й обліку таких місць, а також встановлює мінімальні вимоги для життєзабезпечення переселенців. 

Відповідно до документа, приміщення загального користування та з облаштованими ліжко-місцями мають бути розділені. Урядовці встановили вимоги до температурного режиму, мінімальної площі для одного ліжко-місця, обладнання кухнями, душовими/туалетними кімнатами, пральними машинами й іншим. 

Обласні та Київську міську військову адміністрацію зобов'язали у шестимісячний термін привести умови місць тимчасового проживання ВПО у відповідність до затверджених стандартів.

“Крім того, рішенням Уряду доручено цим військовим адміністраціям провести перевірку стану й облаштування місць тимчасового проживання. А також – затвердити перелік таких місць на території відповідної області. Надалі такий моніторинг буде виконуватися один раз на 6 місяців”, - повідомили у відомстві. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про проведення евакуації жителів Куп'янського району та скільки мешканців відмовилися залишити домівку. У Куп’янській міській військовій адміністрації розповіли, що понад 700 людей скористалися обов'язковою евакуацією. На сьогодні понад 4 тисячі офіційних відмов від евакуації.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4093
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися