Активісти продовжують боротися за демонтаж пам’ятників у Харкові – відповідь міськради

Активісти «Деколонізації» звернулися до міськради з вимогою демонтувати алею у Харкові.

У Харкові приберуть Алею молодогвардійців, проте збережуть її як пам’ятку. Про це йдеться у відповіді Департаменту житлово-комунального господарства на запит активістів організації "Деколонізація. Україна", інформують "Коментарі. Харків".

"А ось і відповідь, чому алея молодогвардійців на вулиці Культури у Харкові досі не демонтована.

У 2021 році, за часів Ткаченка у Мінкульті, її було внесено до реєстру пам'яток.

Цікаво, на якій підставі?" – запитали активісти та опублікували відповідь міськради.

У документі йдеться, що вісім пам’ятників Алеї героїв-молодогвардійців у 2021 році були внесені до Держреєстру пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення Харківської області через що її не демонтують, а перенесуть з публічного громадського простору в підготовлені меморіалізовані місця, де пам’ятка не виступатиме символом російсько-імперського та радянського минулого.

демонтаж пам'ятників в Харкові

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області видають допомогу для опалювального сезону: як зареєструватися

Родини військовослужбовців, які наразі проходять службу в ЗСУ, родини загиблих військовослужбовців та внутнішньо переміщені особи, які проживають в смт Краснокутськ, с. Чернещина, с. Основинці, с. Степанівка, с. Ситники – можуть отримати тверде паливо (вугілля), якщо будинок не обладнаний газовим опаленням. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Краснокутської селищної ради.

Реєстрація триватиме з 05 по 20 вересня 2023 року. Як зареєструватися – читайте за посиланням.

У Харківській області стався вибух: є постраждалі

11 вересня біля озера на околиці с. Сніжківка Ізюмської громади Харківської області 71-річний чоловік натрапив на протипіхотну міну ПФМ-1 "Пелюстка". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС в Харківській області.

Наразі постраждалий госпіталізований до обласної клінічної лікарні м. Харкова, з діагнозом ампутація нижньої третини лівої стопи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися