Мешканець Харківщини став героєм пригодницького коміксу

Книга створена на основі щоденників мешканця Ізюма

Вийшов комікс про 73-річного ізюмчанина, який документував окупацію. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Люк".

Журнал соціального коміксу INKER присвятив один з випусків мешканцю Ізюма Олександру Дуванському, який залишався у місті під час окупації та документував воєнні злочини росіян. У паперовому щоденнику чоловік записував рух російських танків, історію обстрілів та поховання співгромадян.

До повномасштабної війни Олександр писав історії про ізюмчан у місцеву газету "Обрії Ізюмщини", яку після захоплення міста росіяни перетворили на пропагандистське видання "Ізюмський телеграф". Ця газета була єдиним джерелом інформації для людей, які опинилися в окупації, тож багато хто з них повірив ворожим наративам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про розпродаж видання книги харківського письменника, вбитого окупантами. Наклад книжки "Я перетворююсь... Щоденник окупації" Володимира Вакуленка, якого армія РФ вбила під час окупації Ізюмщини, розкупили за три тижні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". Щоденник Володимира Вакуленка презентували 22 червня цього року в Києві на "Книжковому Арсеналі". До примірників видання ввійшли щоденник окупації, тексти колег і друзів, фотографії деокупованої Ізюмщини, вірші Володимира Вакуленка для дітей і дорослих. Передзамовлення на книгу було доступне з 4 серпня. "Це добра нагода не лише ще раз сказати про те, як росіяни знищують українську культуру та українських митців, але і нагадати, які ми сильні, коли об'єднані. Та, звісно, подякувати українцям за таку потужну підтримку", — кажуть у видавництві Vivat, що роздрукувало книгу. Представниця видавництва також наголосила, що 100% від продажів першого накладу передадуть матері Володимира Вакуленка.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися