Що обов'язково потрібно зробити пенсіонерам-ВПО, щоб не втратити гроші

Як пенсіонерам-ВПО пройти ідентифікацію, щоб не втратити пенсії

На "гарячі лінії" Мінреінтеграції надходять звернення від громадян з питаннями щодо необхідності проходження фізичної ідентифікації одержувачами пенсійних виплат до 31 грудня 2023 року. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції. 

Це питання обговорили на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО. У відомстві зазначили, що у вказаний термін ідентифікацію мають пройти виключно внутрішньо переміщені особи, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року.

Це можна зробити наступними способами:

  • відвідавши будь-яке відділення "Ощадбанку";

  • авторизувавшись в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису “Дія.Підпис” (“Дія ID”);

  • звернувшись до закордонної дипломатичної установи України для отримання документа про посвідчення факту, що особа є живою. Цей документ разом із письмовою заявою про продовження виплати пенсії треба надіслати поштовим відправленням територіальному органу ПФУ за місцем перебування на обліку. Або подати через вебпортал електронних послуг ПФУ.

“Нагадаємо, за результатами роботи Коордштабу розроблено проєкт нормативних змін щодо продовження терміну проходження фізичної ідентифікації зазначеними особами до 1 квітня 2024 року. Найближчим часом проєкт має бути винесений на розгляд Уряду", - зазначили у міністерстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що переселенців змусять відкрити бізнес і не тільки. Які зміни очікують ВПО у 2024 році, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися