Фото знаменитого собору в Харкові увійшло в десятку кращих в Україні

Фоторобота мешканки Харкова визнана однією з кращих на першому етапі міжнародного конкурсу «Вікі любить пам'ятки 2020»

Фоторобота мешканки Харкова Катерини Поліщук визнана однією з кращих на першому етапі міжнародного конкурсу "Вікі любить пам'ятки 2020", який щорічно проводиться для Вікіпедії.

Про це стало відомо з публікації результатів конкурсу на офіційному сайті конкурсу, проведеного інтернет-енциклопедією. Фото харків'янки, на якому зображений Покровський собор, потрапило в десятку кращих фотографій об'єктів культурної спадщини, зайнявши в ній третє місце. На першому виявився знімок Церкви Святого Юрія (знаходиться в Дрогобичі Львівської області), автором якого є Олена Курило. Друге місце зайняла робота Ельдара Сарахмана під назвою "Кам'яна Могила" (Запорізька область). 10 топ-робіт візьмуть участь у фінальному етапі конкурсу.

У конкурсі беруть участь фотографи 50-ти країн. Україна в цей раз представила більшого всього робіт - понад 47-ми тис., і посіла за їх кількістю перше місце.

picture

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", харківський борець визнаний кращим спортсменом України. Цього звання харків'янин Семен Новіков удостоївся за перше місце на чемпіонаті Європи і третє - на індивідуальному Кубку світу, який під час пандемії став аналогом чемпіонату світу.

На Чемпіонаті Європи серед дорослих, що проходив в Римі, у ваговій категорії до 87 кілограм Семен Новіков завоював золоту медаль, дебютувавши в сутичці з угорцем Льорінзом, якого переміг з рахунком 7: 1.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися