У Харкові працівникам театрів дали 42 мільйони гривень на зарплати

З обласного бюджету виділили гроші на зарплати і надбавки

У бюджеті Харківської області заклали 42,182 мільйона гривень на фінансову підтримку п'яти обласних театрів. Про це свідчить рішення, яке прийняли депутати на засіданні ХХІІІ сесії Харківської обласної ради.

Відзначається, що основну частину грошей — 34,576 мільйона гривень спрямують на виплату зарплати співробітникам Харківського академічного українського драматичного театру імені Т. Шевченка, Харківського академічного російського драматичного театру імені О.С. Пушкіна, Харківського державного академічного театру ляльок імені В. Афанасьєва, Харківського обласного театру для дітей та юнацтва і Харківського академічного театру музичної комедії. Ще 7,606 мільйонів гривень підуть на виплати академічних надбавок і 3 мільйони гривень — на оплату оренди приміщень для театру музичної комедії.

На сесії також прийняли рішення виділити 21,341 мільйон гривень на зарплати співробітникам Молодіжного академічного симфонічного оркестру "Слобожанський" і 4,695 мільйона гривень — на надбавки.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що директор Харківського державного академічного російського драматичного театру імені О. С. Пушкіна Сергій Бичко публічно попросив голову Харківської ОДА Олексія Кучера вплинути на ситуацію і виплатити співробітникам зарплати. .



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися