"Зумів змусити харків'ян полюбити своє місто" - у Харкові відкрили меморіальну дошку Геннадію Кернесу

Під час урочистого відкриття грала скрипка та вишикувався військовий караул

На будівлі міськради о 10:00 відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки у пам'ять про колишнього мера міста Геннадія Кернеса. Про те, як відбувалася презентація, опублікували відео у каналі ХарьковNOW.

Біля будівлі міськради на площі Конституції, окрім офіційних осіб, зібралося і багато небайдужих харків'ян, які пам'ятають і цінують колишнього мера Харкова.

Під час відкриття довгоочікуваної пам'ятки секретар міськради наголосив на знаковості дати — саме у День міста, адже, за його словами, Геннадій Кернес є одним із символів Харкова.

"Це велика людина, це людина — лідер. Це людина, яка для Харкова зробила, мабуть, найголовніше — він зумів, скажу - "змусити" харків'ян полюбити своє місто".

Після цього під сумну гру скрипки секретар міськради разом зі скульптором-автором меморіальної дошки урочисто зняли білу завісу з пам'ятки й представили її на огляд усім охочим.

На меморіальній дошці є три частини: зліва — горельєф Геннадія Кернеса — такий, яким його звикли бачити харків'яни, справа — колаж із пам'яток Харкова, які асоціюються з померлим мером: колесо огляду у парку Горького, Україна, що летить, станції метро, Історичний музей, сад Шевченка. Внизу напис: "У цій будівлі з 2006 до 2020 року працював видатний харків'янин, Почесний громадянин Харкова, Харківський міський голова Кернес Геннадій Адольфович".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що табличка відлита з бронзи й важить 80 кг. Довжина бронзової дошки складає 1,25 метра, а висота - 70 сантиметрів. Спеціально було зроблено так, аби кілька площин були направлені назустріч одна одній і ніби врізалися у стіну мерії, створювали ефект її невід'ємної частини.




Горожанка

28 серпня 2021, 07:01

Не ГОрельеф, а БАрельеф

Иван

27 серпня 2021, 12:24

Одні шахраї та вори славлять та піаряться на іншому шахраєві та ворові.

Критикъ

23 серпня 2021, 13:01

Высокое искусство - и не доплюнешь!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися