На Харківщині помер відомий ветеран Другої світової війни

У Харківській області пішов із життя учасник Другої світової війни

У селищі Кочеток Чугуївського району помер ветеран Другої світової війни Віктор Якович Походенко. Про це розповіли у пресслужбі Чугуївської міськради.

Віктор Походенко народився 9 листопада 1925 року. На фронт чоловік відправився у свої 16 років, де був тричі поранений. Він був кулеметником і пройшов увесь Кримський півострів, брав участь у визволенні Севастополя, Новоросійська, Керчі. Після важкого поранення, вже старшим сержантом, Віктор став зв'язківцем.

Чоловік не любив згадувати війну, бо втратив там дуже багатьох друзів. Після демобілізації у березні 1950 року Віктор працював у транспортній галузі, сільгоспвиробництві, відзначався активною життєвою позицією.

Нагороди ветерана Орден Червоної Зірки; Орден Слави III ступеня; Медаль За Батьківщину I ступеня; 2 ордени За Мужність II, III ступеня, а також подяку від Сталіна за визволення Севастополя, Новоросійська, Керчі.

Інші смерті Харківської області:

У 87 років помер професор Харківської державної академії культури, письменник, сценарист і мистецтвознавець Анатолій Житницький. За своє життя чоловік написав кілька книг і численні сценарії до телепередач і кінофільмів. З 1 вересня 1973 року він викладав у Харківській державній академії культури.

У Харкові 91 року помер відомий вчений Юрій Лосєв. Він був одним із провідних спеціалістів у галузі інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаної з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук і 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".



Джерело: http://chuguev-rada.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися