Харків'янки вийдуть на марш: Війна та бідність тиснуть на жінок

У Харкові жінки з плакатами вийдуть на вулицю

У Харкові 8 березня відбудеться традиційний Марш жіночої солідарності. Десятки представниць прекрасної статі вийдуть на вулицю та відстоюватимуть свої права. Організатори написали, що хода стартує о 14:00 на площі Свободи та нагадали про дотримання карантинних обмежень.

Цього року жінки хочуть привернути увагу влади до трьох основних проблем: вплив російської агресії та війни на жінок, погіршення економічного стану українських жінок та ратифікацію Україною Стамбульської конвенції.

Варто зазначити, що у Стамбульській конвенції йде мова не про гендерну ідентичність, а про захист людей від домашнього насильства та захист українців та українців за кордоном.

Цікавий факт №1. Туреччина стала першою країною, яка ратифікувала Стамбульську конвенцію ще у 2011 році. При цьому вже в липні 2021 року країна вийшла з конвенції, заявивши, що вона нібито заохочує розлучення, нібито підриває традиційну сім'ю і нібито суперечить консервативним цінностям Туреччини.

Цікавий факт №2. Польща у липні 2020 року під консервативним приводом вийшла зі Стамбульської конвенції. Уряд заявив, що документ зараховує сім'ю, шлюб, культуру, традиції чи релігію до основних причин насильства над людьми, а також нібито містить певні "шкідливі ідеологічні" положення. Таке рішення засудили у Раді Європи.

Нагадаємо, консульство Польщі закликало поляків виїхати зі східних та південних регіонів України та по можливості взагалі утриматися від поїздок через чутки про напад Росії. Усі подробиці читайте у матеріалі на "Коментарях.Харків".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися