Харків вистояв: Підсумки найважчого дня війни з РФ

Ігор Терехов звернувся до харків'ян

У Харкові 27 лютого фіксували найважчі протистояння від початку вторгнення РФ. Війська противника зробили незрозумілу спробу прорватися до міста.

Група російських військових на техніці, характерної для спецназу (бронеавтомобілі "Тигр" та "Тайфун-К") увійшли до Харкова і рушили до центру міста.

Українська армія оперативно відреагувала і незабаром почали з'являтися відео згорілої та покинутої російської техніки, а також військовополонених в умундируванні, характерному для спецназівців. Дуже багато в полон потрапило саме молодих хлопців (виходячи із відео).

За словами мера Харкова Ігоря Терехова, до котелень часто потрапляють снаряди й без опалення залишилося 30 будинків. Також через обстріл вночі не випікався хліб, і не вивозилося сміття. Проте коли з'явилася можливість харківські комунальники та пекарі одразу ж повернулися до роботи. Окрім цього, мер попередив мешканців про численні фейки в інтернеті зараз і попросив користуватися виключно офіційними джерелами.

Нагадаємо, до України 24 лютого вторглися війська РФ. Ще з 4-ї ранку люди чули вибухи. Харків'яни масово почали покидати місто, скуповувати все у супермаркетах та ховатися у метро чи підвалах. Величезні черги до супермаркетів та аптек зберігаються щодня. У районі Харкова з 24 по 26 лютого тривали запеклі битви. По всьому місту чутно постріли, регулярно звучить сирена. У неділю 27 лютого вперше бої перейшли до міста.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися