Помер відомий харківський вчений

Помер Юрій Сіренко

У Харкові помер 74-річний професор, доктор фізико-математичних наук Інституту радіофізики та електроніки ім. Усікова НАН України Юрій Сіренко. Про це повідомили у пресслужбі інституту.

"Юрій Костянтинович був одним із найавторитетніших учених, стовпів, на яких тримається інститут, його внесок у роботу нашого наукового колективу важко переоцінити, і майже неможливо усвідомити цю втрату", - йдеться у некролозі.

Юрій Сіренко народився 26 червня 1949 року у місті Золочів Львівської області 26 червня 1949 року. 1971 року закінчив механіко-математичний факультет Харківського державного університету ім. О.М. Горького (зараз – ХНУ ім. В.М. Каразіна). З 1973 року, після служби в армії, почав працювати в ІРЕ АН УРСР. 1978 року захистив кандидатську дисертацію, 1988 р. – докторську. 1989 року разом із співавторами став лауреатом Державної премії УРСР. 2003 року отримав звання професора. Був постійним членом вченої ради ІРЕ та редколегії журналу "Радіофізика та електроніка".

Юрій Сіренко – автор понад 200 наукових праць, серед яких 9 монографій. Під його керівництвом захищено 5 кандидатських та 1 докторську дисертацію. Читав лекції з функціонального аналізу, методів матфізики, теорії ймовірностей та теоретичної радіофізики аспірантам Інституту радіофізики та електроніки та студентам Харківського національного університету ім. В.М. Каразіна, Євразійського національного університету ім. Л.М. Гумільова (м. Нур-Султан, Казахстан), Інституту передових технологій Гебзе (м. Гебзе, Туреччина).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися