Сьогодні під Харковом випробують корпуси БТР, навколо яких через «тріщини» розгорівся скандал

30 січня під Харковом проведуть випробування броні для БТР, навколо якої минулого тижня виник скандал

Сьогодні, 30 січня, в Чугуєві під Харковом відбудуться стрільбові випробування корпусів для БТР-4, вироблених на Лозівському ковальсько-механічному заводі. Про це повідомили в "Укроборонпромі".

Також в концерні заявили, що фахівці перевірили 12 БТР-4Е в місцях їх постійної дислокації. В результаті фахівці не виявили відхилень, які можуть вплинути на стійкість броні. Їх висновки планують підтвердити під час сьогоднішніх випробувань.


Як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", скандал навколо харківських БТР розгорівся у четвер, 23 січня, після того, як в інтернеті поширилася інформація, що харківське КБ отримало браковані корпусу для виготовлення БТР-4 нової партії. На наступний день у Міністерстві оборони України підтвердили, що корпуси для БТРів, виготовлених на Харківщині, дійсно мають дефекти. Зокрема, фахівці військового представництва Міноборони виявили на корпусах бронетранспортерів БТР-4Е, які справили на Лозівському ковальсько-механічному заводі, пошкодження так званої зміцнюючої наплавлення на зварних з'єднаннях бортів корпусів.

Члени робочої групи з представниками підприємств, які мають відношення до виготовлення БТРів, з'ясували всі обставини та причини виникнення цих дефектів у штатному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися