Харків увійшов до рейтингу міст світу з найбільшими заторами на дорогах і посів третє місце в Україні

Харків - одне з міст України з найбільш завантаженими дорогами

За підсумками 2019 року Харків опинився на 29-му місці у світі і 13-му в Європі серед великих міст за кількістю пробок на дорогах. Про це свідчить рейтинг TomTom.

Серед Українських міст Харків виявився на третьому місці після Києва (12-й у світовому рейтингу) і Одеси (18-е місце серед усіх міст). Найбільш схильним до заторів на дорогах містом світу виявився індійський Бенгалуру, в Європі перше місце посіла Московська область у РФ. Харків у рейтингу розташувався між бразильським Сальвадором і грецькими Афінами.

picture

picture

За даними рейтингу, дороги в Харкові найбільш завантажені по вівторках з 08:00 до 09:00. У годину пік автомобілісти стоять у заторах близько 22 хвилин за півгодини поїздки вранці і 21 хвилини за півгодини поїздки ввечері. За рік набігає 163 години, тобто 6 днів 19 годин.

За цей час, згідно з підрахунками аналітиків TomTom, можна зв'язати 41 шапку або 7 светрів, подивитися 144 серії "Ігри престолів", посадити 163 дерева або приготувати 4711 млинців.

Найгіршим днем минулого року для автомобілістів було 23 січня, тоді дороги були найбільш завантаженими. Найменше пробок спостерігалося 28 квітня.

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", у Харкові через негоду дерева падають на автомобілі і перегороджують шлях трамваям.



Джерело: https://www.tomtom.com/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися