Смертельне ДТП на Сумській в Харкові – судове засідання можна подивитися онлайн

Суд, на вимогу журналістів і потерпілих, дозволив організувати трансляцію засідання

Сьогодні, 3 квітня, Верховний суд України розглядає касаційні скарги захисників Зайцевої та Дронова, яких визнали винними в смертельному ДТП на Сумській в Харкові, передають "Коментарі. Харків".

В Київському районному суді Харкова мають організувати відеоконференцію з Верховним судом в Києві. Саме з Харкова участь в розгляді будуть приймати постраждалі та їх адвокати.

Проте, через карантин, який ввели з метою попередження поширення коронавірусної інфекції, до судових зал не пускають сторонніх, у тому числі і журналістів. Дозволено бути присутнім тільки сторонам у справі.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат Дмитро Марцонь, оскільки через карантин немає можливості доступу журналістам до процесу, як в Києві так і в Харкові, потерпілі, адвокати, прокурор і сам Геннадій Дронов підтримали журналістів у вимозі проводить онлайн-трансляцію. 

"Також бажають мати можливість дивитися онлайн засідання потерпілі Світлана Виниченко і Тіна Шевцова, які з об'єктивних причин не можуть бути в залі про що ми з Лариса Матвєєва також вказали. Це справа має відбуватися прозоро. Без варіантів", - йдеться у повідомленні.

Суд задовольнив це клопотання.

Трансляція відбуватиметься на Youtube каналі "Судова влада України". Початок о 12:30.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України задовольнив клопотання потерпілих у справі про ДТП на Сумській в Харкові про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися