Організатори сміттєвого полігону неподалік від центру Харкова мають відшкодувати понад 270 мільйонів

На сміттєзвалище перетворили близько 8 гектарів земель колишнього заводу

Московський районний суд Харкова в повному обсязі задовольнив позов Харківської місцевої прокуратури № 4 щодо відшкодування збитків, завданих сміттєзвалищем, яке організували поряд із Французьким бульваром. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі Прокуратури Харківської області.

Суд визнав "підприємців" винними в організації незаконного полігону з вивезення відходів на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 1 ст. 197-1, ч. 1 ст. 239 КК України). У якості покарання вони мають сплатити понад 270 мільйонів гривень.

Діючий несанкціонований сміттєвий полігон виявили у жовтні 2018 року. На сміттєзвалище перетворили частину земель колишнього заводу на ділянці площею близько 8 гектарів.

Раніше ділянка була в оренді одного із ТОВ. Там планували звести торговельний центр. Проте будівництво так і не розпочалося, а орендар близько 4 років не сплачував кошти за користування землею. 

Прокуратура звернулася до суду й розірвала договір оренди. Земля вартістю понад 140 мільйонів гривень повернулась у власність громади Харкова, та, як з’ясувалося, на комунальній землі облаштували несанкціоноване звалище. На сміттєвому полігоні працювала спеціалізована вантажна техніка та робочі бригади, які перебирали і сортували сміття. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові змінили графік вивозу сміття.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися