У передмісті Харкова дві доби не буде води

Водопостачання буде припинено з 2 до 4 листопада

КП “Харківводоканал” планує провести ремонтні роботи на водоводі D=1200 мм (Кільцева дорога, авторинок “Лоск”). У зв'язку з цим тимчасово припинять водопостачання у селищі Солоницівка та селі Подвірки.Обмеження триватиме з 17:00 2 листопада до 17:00 4 листопада. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”. 

На час виконання ремонтних робіт буде організовано підвезення води автоцистернами КП “Харківводоканал”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що при Харківській обласній військовій адміністрації створять робочу групу для обстеження стану водних об’єктів області. У складі робочої групи працюватимуть спеціалісти органів водного господарства, екологи та науковці. За словами директора Департаменту захисту довкілля та природокористування ХОВА Андрія Нерети, особливої уваги потребують водні об’єкти, які знаходяться на звільненій території. За словами фахівця, крім місцевих спеціалістів, до роботи долучаться представники міжнародних природоохоронних організацій. 

У департаменті повідомили, що підвищеної уваги потребує Оскільське водосховище. Вказане водосховище є одним із найбільших цілісних природних комплексів у системі екомережі області. Через підрив греблі, які стався у перші дні окупації Ізюмщини, водойма значно обміліла.

За попередніми даними, з водойми було скинуто близько 355 млн м куб води, у результаті цього було оголено 9 тис. га дна. Цей водний об’єкт частково забезпечує питною водою населені пункти Донеччини. Балансоутримувач гідроспоруди - КП Донецької обласної ради “Вода Донбасу”. І саме це підприємство ініціює вивчення руйнувань, дослідження стану дамби та можливості подальшого відновлення гідроспоруди.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися