Обмеження споживання електроенергії в Харкові та області одинадцятого листопада: деталі відключень

Аварійних відключень не анонсується.

Сьогодні, 11 листопада, по всій Україні діятимуть планові відключення. Найбільший обсяг обмежень буде введено у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. Харківської області у цьому списку немає, проте графік погодиних відключень все ж буде діяти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

Режим планових відключень буде діяти:

З 05:00 до 23:00 у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

Аварійні обмеження споживання поки що не передбачаються. Графік відключень з адресами та часом відключень опубліковано на сайті "Харківобленерго".

Енергетики нагадують, що ощадливе споживання електроенергії допомагає зменшити навантаження на мережі, а отже застосовувати менші обсяги обмежень споживачів. Харків’ян просять не вмикати одночасно в мережу декілька потужних електроприладів упродовж дня, особливо в пікові години споживання – з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові через відключення електрики почастішали пожежі: що трапилося. Люди намагаються зігрітися не призначеними для цього приладами. Навіть проста зарядка від телефону може лишити вас квартири або майна.

Рятувальники наголошують, що пожежі може спричинити будь-який електричний прилад, залишений без нагляду. Через пошкодження росіянами об’єктів критичної інфраструктури в Україні, зокрема, в Харкові та області, більшість абонентів на деякий час відключають від електроенергії.

Через такі перепади напруги стаються короткі замикання, якщо будь-який прилад лишити увімкненим у розетку. У зв'язку з цим енергетики та рятувальники просять дотримуватися основних правил пожежної та електробезпеки в осінньо-зимовий період.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися