В Україні ввели нову банкноту: подробиці

Банкноту номіналом 500 гривень присвятили ювілею Сковороди.

29 грудня Національний банк України вводить в обіг нову пам’ятну банкноту номіналом 500 гривень, присвячену 300-річчю від дня народження Григорія Сковороди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінкульту України.

"Святкування 300-річчя великого українського мислителя Григорія Сковороди – це подія року у сфері культури. Вона була внесена до календаря пам'ятних дат ЮНЕСКО. Філософа знають як композитора, співака, перекладача, вчителя та художника не тільки в нашій країні. Нині для українців Григорій Сковорода – провісник свободи, яку ми так виборюємо сьогодні для всього цивілізованого світу", – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Пам’ятна банкнота ззовні майже ідентична старій, "сковородинській", банкноті номіналом 500 гривень. Проте нова купюра міститиме символіку до святкування ювілею Григорія Сковороди: на лицьовому боці купюри буде нанесений особливий малюнок з підписом "Світ Сковороди", який змінюватиме колір під час зміни кута нахилу банкноти. Тираж нової банкноти – 50 000 штук.

Снимок.PNG

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ігор Терехов розповів, які будинки у Харкові після обстрілів відновлюють першочергово

Першочергово у місті відновлюють конструктивні елементи житлових будинків, які постраждали від обстрілів. Про це 30 грудня після огляду ремонтних робіт у житловому секторі повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Мер нагадав, що в місті вже реконструювали 66 будинків, зруйнованих ворожими снарядами. Міський голова зазначив, що оскільки першочергова мета – зберегти будівлі, то потрібно відновити їхні конструктивні елементи у якомога більшій кількості в різних районах міста. За словами Ігоря Терехова, з урахуванням цього завдання і буде спланований бюджет на ці види робіт наступного року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися