У Харкові відзначають особливий день

Жоден харків’янин не обходиться без цього виду транспорту.

Сьогодні в світі відзначають День метро. Для харків’ян підземка значить багато – це щоденний зручний засіб пересування, а під час військових дій та повітряних тривог метрополітен став для мешканців Харкова справжньою фортецею.

Міський голова Харкова Ігор Терехов привітав працівників Харківського метрополітену з професійним святом:

"Шановні працівники КП "Харківський метрополітен", вітаю вас зі святом!

Для мене харківська підземка завжди була найкращою – найчистішою та найкомфортнішою. Все це завдяки людям, які там працюють цілодобово та забезпечують пересування сотень тисяч пасажирів. Під час війни ви виявили не лише професіоналізм, а й людяність, допомагаючи харків'янам, які ховалися на станціях від обстрілів. Ви – сильні, сміливі та працьовиті люди!

Впевнений, після Перемоги ми реалізуємо всі плани розвитку Харківського метрополітену: відкриємо депо, нові станції, оновимо рухомий склад, щоб ви пишалися своїм містом, підприємством і працювали в найкращих умовах.

Я бажаю вам удачі, міцного здоров'я та сімейного добробуту! Дякую вашому колективу за роботу!" - говориться у привітанні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чи надходитимуть повістки через "Дію" – Мінцифри

Новий порядок узяття на військовий облік не передбачає, що повістки надходитимуть через "Дію", пояснюють у Мінцифри.

"Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток у "Дії". У нашому плані роботи поки немає таких завдань", – коментує The Village Україна керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік, інформують "Коментарі. Харків".

Згідно з постановою Кабміну, у "Дії" має з’явитися новий сервіс – електронний військовий квиток. Як його впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс, поки що не розповідають.

"Ще багато моментів потрібно доопрацювати разом із Міністерством оборони України", – відзначають у Мінцифри.

"Більшість державних сервісів і послуг майже завжди передбачають можливість їх запровадження онлайн в "Дії". Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян – одне з пріоритетних рішень", – додає Мстислав Банік.

Новий порядок узяття на військовий облік Кабмін затвердив 30 грудня 2022-го, він уже набув чинності. Відтепер ставати на військовий облік потрібно із 16 років, а не із 17, як це було раніше. Зробити це можна буде традиційно, а можна в застосунку "Дія", але поки що невідомо, коли почне роботу ця функція.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися