У Харкові пропонують вирішити проблему паркування у центральній частині міста

Петиція до Харківської міської ради має набрати щонайменш 5000 підписів.

У Харкові пропонують заборонити забудову центральної частини міста без створення громадських паркувальних зон. Про це йдеться у тексті електронної петиції до Хакрівської міської ради, інформують "Коментарі. Харків".

Автор петиції Євген Сергєєв пропонує визначити межі центральної частини Харкова та заборонити у цих межах будівництво як житлових, так і комерційних новобудов без проектування громадських паркувальних поверхів з ємністю паркомісць в залежності від площі забудови.

"Харків має історично вузькі вулиці у центральній частині міста і дуже мало паркувальних зон, що призводить до неконтрольованого паркування у заборонених місцях.

Нажаль вирішити цю проблему лише штрафами та заборонами неможливо, тому що ємність паркувальних зон у центральній частині Харкова не перевищує 10-20 відсотків автомобілів, які потребують паркувальних місць.

Вирішити це питання забудовою паркувальних зон за бюджетні кошти неможливо", – зазначає автор петиції.

Свою пропозицію автор обґрунтовує тим, що така ініціатива "дозволить вирішити системну проблему Харкова з паркуванням без залучення великих бюджетних коштів на будівництво дорого коштуючих паркінгів, які не зможуть покрити великі площі потреб та завжди залишаються далеко від дійсно необхідних зон паркування".

"У моїй ініціативі фінансування побудови громадських паркувальних зон бере на себе забудовник, який у центральній частині міста завжди отримує надприбутки та величезний попит на свої забудови", – зауважує автор звернення.

Петиція має набрати щонайменше п’ять тисяч голосів для розгляду її Харківською міською радою. Щоб підписати петицію, можна перейти за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

До Харківщини прибули вісім фур гуманітарної допомоги: хто отримає

До Харківщини прибули вісім фур гуманітарної допомоги для мешканців громад, що були звільнені від окупантів. Про це сьогодні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Днями до Обласного гуманітарного штабу прибули вісім фур із допомогою від місії ООН. Найближчим часом спальні мішки, сонячні лампи, постільна білизна, ковдри, посуд та інші речі будуть розподілені між жителями деокупованих громад регіону.

"‎‎Щиро дякую ООН та усім нашим міжнародним партнерам за допомогу і підтримку, яку отримує Харківщина. Спільно відновлюємо нормальне життя на звільнених від окупантів територіях області", — наголосив Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що минулого тижня до міста Куп’янськ від ООН прибули 10 фур із будматеріалами, наборами для швидкого ремонту, медикаментами, одягом, засобами гігієни, обігрівачами та іншими необхідними речами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися