Магнолії розквітли у Харкові

На жаль, у зв’язку з карантином, харків’яни не зможуть помилуватися квітами

Тюльпани і магнолії розцвіли у Ботанічному саду Харківського національного університету імені Каразіна. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

Так, повідомляється, у саду росте понад 330 сортів і близько 50 видів тюльпанів, серед яких - ранні Дарвінові тюльпани, махрові, тюльпани Рембрандта та інші. Всі вони мають різні кольори: білі, червоні, бузкові, і навіть майже чорні.

Крім того, у саду розцвіли вже більш пізні рослини - жовті юнони і різні види рябчиків, сон-трава, крупка, флокс тощо.

Також у саду розцвіли магнолії. Є білі, рожеві, темно-рожеві, жовті квіти. Всього у саду росте понад 40 різних сортів і близько восьми видів магнолій. Колекція постійно поповнюється. Так, у цьому році посадили чотири нових сорти. У всіх магнолій різний термін цвітіння. Є сорти, які вже відцвіли, є, які зараз у піку цвітіння, а у деяких тільки забарвлюється бутон.

Через холодну погоду цвітіння квітів розтягнуто у часі, а через карантин ботанічний сад закритий для відвідувачів. Проте, після закінчення обмежувальних заходів харків’ян запрошують помилуватися квітами інших рослин.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області у четвер, 16 квітня, очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий дощ. Вітер буде південно - західний, 7 - 12 м / с, пориви вітру 15 - 20 м / с. Вдень від + 12 до +14 градусів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися