У Харкові планують перепрофілювати два заводи

Застарілої промисловості у Харкові не буде.

Для перетворення застарілої промисловості Харкова будуть розроблені проєкти із перепрофілювання двох заводів або їхніх територій.

Про це сьогодні, 3 лютого, на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін до Генерального плану міста Харкова повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міськради.

За словами міського голови, йдеться про територію колишнього заводу "Серп і молот" та про Харківське авіаційне підприємство. Як повідомив мер, вони можуть бути перетворені на культурні центри, парки, екологічно чисті підприємства чи підприємства змішаного використання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На обговоренні Генплану повідомили про майбутнє ринку "Барабашово"

Ринок "Барабашово" буде перетворено на революційний район змішаного використання, присвячений просуванню наукових та технологічних інновацій.

Про це сьогодні, 3 лютого, на пресзустрічі з пропозицій щодо внесення змін до Генерального плану міста Харкова повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію міськради.

За словами мера, цей проєкт поєднає інноваційний потенціал наукових парків із сучасними підходами до створення мікрорайонів.

"Будуть створені нові схеми житла, а також гнучкі багатоквартирні будинки, які сприятимуть економічному розвитку міста за рахунок інноваційних досліджень та компаній. Присутність та зв'язок з університетами матиме важливе значення, а також проєктування адекватних громадських просторів та будівель для просування орієнтованого на людину району майбутнього", - зазначив Ігор Терехов.

Мер наголосив, що після перебудови торгові місця збережуть, але вони будуть якісно іншого рівня.

"Це буде більш висока планка. Підприємці будуть із роботою, але там з'явиться науковий парк, і ми це презентуємо", - зазначив Ігор Терехов.



молоДок

5 березня 2023, 20:31

а нельзя наоборот - просування наукових та технологічних інновацій организовать на производственных площадях, а культурні центри, парки, екологічно чисті підприємства чи підприємства змішаного використання развернуть на территории базара

Алексанр

5 лютого 2023, 11:02

Одного не пойму: при чем здесь Терехов? Он кто - главный проектун? Не слыхал, а что жулик и мелкий воришка, это знаю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися