Понад 50 тисяч на добу коштує охорона харківських парків та скверів – ХАЦ

За два місяці охорона скверів та парків обійшлася бюджету майже в три мільйони гривень.

СКП “Харківзеленбуд” сплачує за охорону парків та скверів майже 55 тисяч гривень за кожну добу. Про це стало відомо з даних Єдиного порталу публічних коштів, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Договір на охорону парків та скверів, зокрема, Саржиного Яру, Саду імені Шевченка, Парку Перемоги тощо, комунальне підприємство підписало з приватним ТОВ “Професійна охорона”, яке записано на Максима Чернишова.

Так, за охорону парків та скверів з 1 по 22 січня комунальники сплатили 1,277 млн грн, потім до кінця січня заплатили ще 521 тисячу гривень.

За надання послуг з 1 по 19 лютого охоронна фірма отримала 1,1 млн грн. Таким чином, менш ніж за два місяці за охорону парків та скверів комунальники заплатили майже три мільйона гривень.

Нагадаємо, що минулого року “Харківзеленбуд” також замовляв послуги охорони у цієї фірми.

Раніше ХАЦ писав, що СКП “Харківзеленбуд” уклало два договори з ТОВ “Харків Мультіпрінт” на загальну суму в 408 тис. грн. щодо придбання накриття для клумби та фонтану.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові виділили мільйони на ремонт будинків після обстрілів

Рішенням позачергової сесії Харківської міської ради 28 лютого були внесені зміни до бюджету Харківської міської територіальної громади на 2023 рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Як повідомили у Департаменті бюджету і фінансів, це пов'язано з надходженням субвенції на здійснення переданих видатків у сфері освіти в сумі 76,2 млн грн.

За рахунок вільного залишку бюджетних коштів та перерозподілу раніше затверджених бюджетних призначень планується збільшити видатки на відновлення житлового фонду (після обстрілів) на 150 млн грн, поточний та капітальний ремонт внутрішньобудинкових систем теплопостачання та постачання холодної і гарячої води - на 110 млн грн, реконструкцію та капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі - на 40 млн грн, забезпечення безперебійного функціонування комунальних підприємств та установ - на 105,5 млн грн.

Також 31,5 млн грн планується спрямувати на фінансування військових частин у рамках "Комплексної Програми розвитку цивільного захисту, підвищення рівня громадської безпеки та забезпечення заходів щодо підготовки територіальної оборони Харківської міської територіальної громади на 2018-2025 роки".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися