Що буде з «Південною залізницею» – вирішувати харків’янам

Мешканці Харкова та усі українці можуть долучитися до перейменування «Південної залізниці».

Українці та, зокрема, харків’яни, можуть долучитися до перейменування "Південної залізниці" у застосунку "Дія". Результати першого перейменування "Південно-Західної залізниці" вже опублікували в Укрзалізниці, інформують "Коментарі. Харків".

"Позбавляємося від усього російського. Протягом минулого тижня понад 1,1 млн українців проголосували в Дії за перейменування Південно-Західної залізниці. Нова назва — Центральна", – зазначили у відомстві.

 Як розподілилися голоси:

Центральна залізниця — 417,2+ тисяч голосів

Київська — 328,6+ тисяч

Столична — 242,4 тисячі

Північна — 138,9+ тисяч

"Продовжуємо перейменовувати залізницю. Нагадуємо, що дві гілки Укрзалізниці — Південно-Західна та Південна — отримали назви за географічною прив'язкою до російської імперії. Хоча територіально розміщені в зовсім інших регіонах.

Тож час вибрати нову назву і для Південної залізниці, яка охоплює території Харківської, Полтавської, Сумської, окремі райони Чернігівської, Луганської областей", – повідомили в Укрзалізниці.

Опитування триватиме до 17 березня. Воно реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури й Укрзалізницею.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

“Ситуація дійсно важка” – поки невідомо, коли відновлять світло у Харкові

Критична інфраструктура Харкова працює на альтернативних джерелах живлення, проте без світла лишаються 470 тисяч абонентів міста. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері національного телемарафону.

“Під’єднана вся критична інфраструктура міста – це й водоканал, очисні споруди тощо. Зараз уже фактично в ручному режимі намагаємося подати воду до багатоповерхівок. Ситуація дійсно важка.

По мірі ліквідації наслідків ворожих атак ми відновлюємо електропостачання поквартально по місту Харкову. Важко робити прогнози. Наші енергетики роблять усе можливе. У нас були прогнози, що ще вчора до кінця дня ми мали відновити електропостачання, однак руйнування досить значні, що потребує спеціального обладнання.

Ну, і фактично, знову ж таки люди працювали цілу добу, щоб мати таку ситуацію з електропостачанням, яку ми наразі маємо. Це питання на контролі в ОП. Уся необхідна допомога Харкову та області надається. Тут потрібно лише почекати”, – сказав начальник ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися