Поспішайте забрати: як довго зберігаються готові паспорти у ЦНАП Харкова

Готові паспортні документи необхідно забрати в назначені терміни.

Центр надання адміністративних послуг міста Харкова інформує про терміни зберігання документів у ЦНАП. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Так, паспорт громадянина України для виїзду за кордон у ЦНАП зберігається 1 місяць, ID-картка – 3 місяці.

Після закінчення зазначених термінів оформлені документи передаються до терпідрозділів та відділень ДМС для подальшого зберігання.

Готові ID-картка та паспорт для виїзду за кордон зберігаються у ДМС протягом двоx років. Також можна написати заяву і продовжити термін зберігання паспортного документа до трьох років.

Але до закінчення дії воєнного стану та обмежень, пов’язаних з пандемією COVID-19 в Україні, оформлені документи зберігатимуться у ДМС необмежений термін.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 14 березня: наступ російських військ продовжується

Розпочалася триста вісімдесят четверта доба російського широкомасштабного вторгнення. Попри значні втрати, противник продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили понад 100 ворожих атак на зазначених напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Російська федерація використовує тактику терору, невибірково обстрілює населені пункти, тим самим грубо порушує норми Міжнародного гуманітарного права. Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Тривають роботи з інженерного обладнання ворожих позицій у прикордонних районах Бєлгородької області. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Стрілеча, Глибоке, Лук’янці, Гатище , Вовчанськ, Дворічна і Кіндрашівка на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Діброва, Білогорівка та Берестове. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Гряниківка, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне, Новоселівське, Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися