Українці вибрали нову назву для Південної залізниці

Понад 860,4 тисячі українців проголосували за нову назву для Південної залізниці.

У додатку "Дія" завершилося опитування стосовно обрання нової назви для Південої залізниці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Укрзалізниці.

Серед фаворитів — варіант Харківська залізниця, який набрав 335,6 тисяч голосів.

Також за варіант Слобожанська залізниця проголосували 234,7 тисяч користувачів, Східна залізниця обрали 232,5 тисячі разів, а Слобідська залізниця – 57,4 тисячі.

Ці результати опитування врахують під час перейменування залізничних філій, повідомляють в Укрзалізниці.

Опитування відбулося в межах масштабного проєкту Укрзалізниці "Залізна українізація". Головна мета — повністю дерусифікувати українські залізні шляхи та позбутися всіх радянських та російських назв, символів і написів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 17 березня: ворог намагається прорвати оборону

Росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів по всій лінії фронту.

Розпочалася триста вісімдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення. Російська федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України, продовжує вести наступальні дії, не рахуючись із втратами. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби ворог здійснив на них понад 70 атак. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Високою залишається вірогідність російських ракетних ударів по всій території України. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ.

Протягом доби ворог здійснив обстріли понад 20 районів населених пунктів на Харківщині.  Серед них – Стрілеча, Красне, Мороховець, Огірцеве, Мала Вовча, Мілове, Обухівка, Новомлинськ, Кутьківка та Шевченкове.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам’янське та Спірне. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Крохмальне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися