Мешканці Харкова та Харківської області можуть отримати допомогу: подробиці

Отримати допомогу можуть мешканці, що постраждали від війни.

У березні почала роботу Харківська регіональна психологічна служба, яка була організована у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Обрали саме Харківську область, бо на її територіях, що перебували під окупацією, є колосальний запит на психосоціальну підтримку. Люди жили в жахливих умовах інформаційної ізоляції, часто без їжі і води, – зауважила перша леді Олена Зеленська. – Люди не жили – виживали, втрачаючи близьких, ховаючи їх у дворах власних домівок. Можна лише уявити, що коїться з психікою, якщо ворог контролює не лише твою територію, а й тебе безпосередньо, з родиною та дітьми. А якщо при цьому знущається, катує, гвалтує? Є в психології є термін – ізоляційна компресія. І місія новоствореної Харківської психологічної служби – допомогти людям, які застрягли у цьому потенційно небезпечному компресійному стані. Декомпресувати їх. Відновити. Спочатку ми відновимо людину – а далі людина відновить усе".

Харківська психологічна служба працює як регіональний хаб, фахівці якого надають допомогу в Харкові та громадах області, куди виїжджають мобільні групи психологів та спеціалістів психосоціального супроводу. Наразі у службі зазначають, що звернень безпрецедентно багато. Тож вдалий пілотний проєкт матиме перспективу розвитку й у інших регіонах.

"Гаряча лінія" Харківської регіональної психологічної служби: 0680719929, 0500719929, 0630719929.

Довідково

Створення Харківської регіональної психологічної служби стало результатом партнерства Всеукраїнської програми ментального здоров’я з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за фінансової підтримки Фонду "Партнерство за сильну Україну" та співпраці БО "Відродження громад", ГО "Безбар’єрність", Харківського обласного Центру соціальних служб та Центру безпекових і суспільних студій Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 17 березня: ворог намагається прорвати оборону

Росіяни обстріляли понад 20 населених пунктів по всій лінії фронту.

Розпочалася триста вісімдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення. Російська федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України, продовжує вести наступальні дії, не рахуючись із втратами. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби ворог здійснив на них понад 70 атак. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Високою залишається вірогідність російських ракетних ударів по всій території України. На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ.

Протягом доби ворог здійснив обстріли понад 20 районів населених пунктів на Харківщині.  Серед них – Стрілеча, Красне, Мороховець, Огірцеве, Мала Вовча, Мілове, Обухівка, Новомлинськ, Кутьківка та Шевченкове.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам’янське та Спірне. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Крохмальне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися