Протиправна бездіяльність: де у Харкові запустили заповідну зону

«Григорівський бір» у Харкові залишається без меж, документів та охорони.

Прокуратура Харкова через суд зобов‘язала комунальне підприємство провести роботи з винесення меж лісового заказника. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Суд задовольнив адміністративний позов керівника Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави до Спеціалізованого комунального підприємства "Харківзеленбуд" щодо визнання бездіяльності протиправною та зобов‘язання вчинити певні дії.

Встановлено, що на території Новобаварського району м. Харкова знаходиться лісовий заказник місцевого значення "Григорівський бір" площею 76 га. Рішенням Харківської обласної ради V сесії XXIII скликання від 23.02.1999 він оголошений природно-заповідним об’єктом та переданий під охорону СКП "Харківзеленбуд".

Проте більше ніж 20 років лісовий заказник знаходиться без охорони, межі заказника на місцевості залишаються не визначеними, інформаційно-охоронні знаки встановленого зразка відсутні. Крім того, документи, що посвідчують право на земельну ділянку, не розроблені.

Внаслідок цього унеможливлюється збереження природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля та підтримання екологічного балансу.

16 березня 2023 року Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позовну заяву прокуратури в повному обсязі.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 23 березня

Російська федерація продовжує збройну агресію проти України, не полишає намірів щодо повної окупації Донецької та Луганської областей. Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, на інших - обороняється. Минулої доби підрозділами Сил оборони відбито 83 ворожих атаки на східній ділянці фронту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Російський агресор продовжує застосовувати звичну для нього тактику терору цивільного населення, обстрілює населені пункти, а також об’єкти критичної інфраструктури.

Загроза завдання ворогом подальших ударів залишається по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін, формування наступальних угруповань противника не виявлено. Російське керівництво і далі використовує інфраструктуру республіки білорусь для підготовки своїх військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Басове, Гоптівка, Стрілеча, Веселе, Вовчанськ, Охрімівка, Красне Перше і Кіндрашівка на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати нашу оборону. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Макіївка, Білогорівка та Верхньокамянське. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Крохмальне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися