У Харкові вулицю Плеханівську перейменують на честь Героя України – Ігор Терехов

Ігор Терехов особисто знав Георгія Тарасенка.

Цього дня рік тому у боях за Харківщину загинув командир добровольчого формування "Фрайкор" Георгій Тарасенко (позивний – "Жора"). На честь нього у Харкові хочуть перейменувати вулицю. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію харківського міського голови Ігоря Терехова.

Георгій став першим добровольцем з початку повномасштабного російського вторгнення, який був удостоєний найвищого ступеня відзнаки в Україні – звання Героя України (посмертно).

"Жору я знав особисто. І поважав його як справжнього патріота Харкова та України. Він був першим у своїй справі й опікувався вихованням у молоді любові до своєї країни.

Саме завдяки таким захисникам ми живемо сьогодні та віримо в наше завтра.

Найближчим часом вулиця Плеханівська буде названа на честь Георгія Тарасенка. Я давав слово, і я його дотримаю", – написав Ігор Терехов.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Укрзалізниця запускає новий поїзд через Харківщину (розклад)

Перший потяг цим рейсом відправиться 8 квітня. Після успішного досвіду "Поїзда єднання" Укрзалізниця запускає поїзд №104/103 Львів — Краматорськ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Укрзалізниці.

Рейс відправлятиметься зі Львова з 8 квітня через день о 18:35 і прибуватиме в Краматорськ о 15:06. У зворотному напрямку, з Краматорська, поїзд вирушатиме з 9 квітня через день о 15:55 і прибуватиме до Львова об 11:51. Потяг прямуватиме через Красноград, Лозову, Близнюки та Барвінкове Харківської області. Квитки на поїзд уже доступні в застосунку Укрзалізниці, на сайті, у чат-боті та в касах вокзалів.

Харків’ян попереджають про штрафи

Паркування у дворах Харкова – це велика проблема для водіїв та комунальників.

У КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" нагадали водіям, що порушення правил паркування транспорту є підставою притягнення до адміністративної відповідальності та тягне за собою накладення штрафу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

На підприємстві зазначили, що, попри численні попередження, чимало харків'ян, як і раніше, неправильно паркують свої автомобілі біля контейнерів. "Машини ставляться на ніч так, що вранці спецтранспорт не може під'їхати до контейнерів та вивезти побутові відходи. Нагадуємо автовласникам про відповідальність за таке паркування та про подальше грошове стягнення", - зазначили в КВПВ.

Нагадаємо, згідно з Правилами дорожнього руху, стоянка ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів заборонена.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися