У Харківській області проведуть спеціальне обстеження

Роботи з діагностики почнуть на початку квітня.

Для стабільного та безаварійного забезпечення родин Харківської області природним газом, в поточному році АТ "Харківгаз" проведе комплексне приладове обстеження 5,1 тисячі кілометрів розподільних газопроводів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківгаз".

Роботи з діагностики мереж стартують у квітні та мають на меті виявити можливі пошкодження ізоляції газогонів та самих труб. Такі роботи особливо актуальні після обстрілів рф Харківської області, що тривають більше року.

У минулому році, попри активні бойові дії, газовики продіагностували більше двох тисяч кілометрів розподільних газових мереж.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ірина Верещук: "Люди на Харківщині мають розпочати нормальне життя"

Для стабілізації безпекової ситуації мають прискорити процес гуманітарного розмінування на Харківщині.

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук відбулася нарада щодо гуманітарного розмінування на деокупованих територіях Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

Харківщина – одна з найбільш замінованих областей. Відомо, що в понад 400 населених пунктах через замінування безпекова ситуація досі залишається нестабільною. Під час наради обговорили питання прискорення процесу гуманітарного розмінування регіону. Це дасть змогу зберегти життя і здоров’я людей та відновити повноцінну роботу усіх критично важливих сфер.

Так, гостро стоїть питання розмінування сільськогосподарських земель. Адже вже розпочинаються польові роботи. Наразі Національний орган з питань протимінної діяльності затвердив план заходів із такого розмінування.

В Україні площа забруднених вибухівкою земель дуже велика. Саме тому Мінреінтеграції продовжує залучати до розмінування міжнародних партнерів, які вже найближчим часом нададуть допомогу вибухотехнікам ДСНС і МВС.

"Вирішення цих питань є надважливим, воно забезпечить на звільнених територіях стабільну безпекову ситуацію та дасть можливість передусім відновити критичну інфраструктуру. Маємо прискорити цей процес на Харківщині, щоб якнайшвидше люди розпочали нормальне життя", – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися