Харків підписав угоди зі Словаччиною в галузі високоточного машинобудування

Також проведуть обговорення щодо реалізації програм гуманітарної і матеріально-технічної допомоги.

Делегація міста Харкова з 27 березня по 2 квітня знаходиться з офіційним візитом у місті Кошице (Словаччина). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті міжнародного співробітництва, до складу делегації увійшли представники Харківської міської ради, ділових та наукових кіл Харкова, зокрема, Почесний консул Республіки Словаччина у місті Харкові Віктор Попов та ректор Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" Микола Нечипорук.

За результатами проведення зустрічей та переговорів з представниками Кошицького технічного університету було підписано низку угод про співпрацю в галузі високоточного машинобудування.

У подальшому планується провести низку зустрічей зі словацькими партнерами з метою обговорення міжмуніципального партнерства між Харковом та Кошице, перспектив проведення форуму "Дні Харкова у Словаччині", а також механізмів участі Харкова в реалізації програм гуманітарної і матеріально-технічної допомоги.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Частина ракет влучила в землю та вибухнула у повітрі – Олег Синєгубов

Росіяни випустили по Харкову дев’ять ракет.

Вчора пізно ввечері ворог завдав ракетного удару по Новобаварському району Харкова. Усього по місту було випущено 9 ракет, попередньо ЗРК С-300. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"У Харкові пошкоджений об'єкт цивільної інфраструктури та приватні житлові будинки. Частина ракет влучила в землю та вибухнула у повітрі. Внаслідок ракетної атаки легкі поранення отримали 3 людей. Госпіталізації не потребували", – зазначив очільник області.

Він також повідомив, що минулої ночі ворог здійснив атаку БПЛА "Шахед" на об'єкти критичної інфраструктури в Ізюмському районі. Поранення зазнали та були госпіталізовані 2 цивільних чоловіка 44 та 66 років.

Протягом минулої доби ворог обстрілював прикордонні населені пункти Харківської області в Куп'янському, Чугуївському та Вовчанському районах. Зокрема, вогонь вівся по Козачій Лопані, Куп'янську, Дворічній, Стрілечі та інших містах і селах. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися