У дев’яти ЦНАПах Харкова та області знову надають популярні адмінпослуги

Одружитися, розвестися, отримати свідоцтва про народження чи смерть можна у ЦНАП Харкова та області.

За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, в Харківській області продовжується відновлення надання адміністративних послуг населенню.

Відтепер у 9 ЦНАПах Харківської області жителі громад мають можливість отримати послуги ДРАЦС. Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, інформують "Коментарі. Харків".

Зокрема, у ЦНАПах Дергачівської, Кегичівської, Люботинської, Первомайської та Біляївської громад можна отримати свідоцтва про народження та смерть. Крім цього, громадяни мають доступ до послуг з укладання і розірвання шлюбу, "єМалятко", а також змінити ім'я та внести зміни до документів.

ЦНАП Лозівської громади надає аналогічні послуги, окрім реєстрації шлюбу та отримання свідоцтва про смерть. Також у ЦНАПах Наталинської та Красноградської громад наразі доступні послуги з видачі свідоцтв про народження та "єМалятко". У ЦНАПах Харкова доступні всі види послуг ДРАЦС, окрім видачі свідоцтва про смерть та реєстрації шлюбу.

"Щодня працюємо над відновленням надання адміністративних послуг на деокупованих територіях регіону та у населених пунктах, які постраждали в результаті збройної агресії рф. У найближчий час кількість ЦНАПів, де громадяни зможуть отримати послуги державної реєстрації актів цивільного стану, буде збільшуватися", – зазначив Роман Семенуха.

Нагадаємо, у Харківській області працює мобільний ЦНАП. Пересувний офіс має автономне енергозабезпечення, 12 облаштованих робочих місць, комплект супутникового обладнання Starlink і прохідну спроможність дістатися до віддалених населених пунктів, а також усе необхідне устаткування для організації мобільної роботи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам передавати показники газового лічильника з 1 квітня

Клієнти "Харківміськгазу" переходять на сервіси компанії "Нафтогаз України". З 1 до 5 квітня, а надалі щомісяця, споживачі мають передавати показання через нові сервіси. Начальниця управління зовнішніх комунікацій "Харківміськгазу" Марина Зубова розповіла Українському Радіо Харкова, що означають ці зміни, як тепер передавати показання клієнтам компанії, інформують "Коментарі. Харків".

Харківміськгаз та Нафтогаз: що змінилося

"Харківміськгаз" продовжує надавати послуги з доставки природного газу понад 500 000 побутовим клієнтам і понад 2,5 тисячі юридичних осіб — організаціям, установам тощо, та продовжує забезпечувати безперебійне та безаварійне газопостачання жителям міста Харків.

Рахунок для оплати послуги з доставки природного газу залишається для наших клієнтів незмінним. Клієнти, як і раніше, оплачують за послуги з доставки природного газу до АТ "Харківміськгаз". Особові рахунки також незмінні залишаються у клієнтів АТ "Харківміськгаз". Вони складаються з 10 чисел та починаються із "131".

Усі номери телефонів та інші корисні контакти – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися