Для чого на Харківщині збудують фабрику-кухню – реформа Олени Зеленської

Попри бойові дії та воєнний стан у Харківській області впроваджують важливу реформу.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов взяв участь в урочистому старті будівництва в м. Буча на Київщині першої в Україні фабрики-кухні, інформують "Коментарі. Харків".

Реформа шкільного харчування, включно з цим проєктом, ініційована першою Леді України Оленою Зеленською та реалізується за підтримки американського бізнесмена та філантропа Говарда Баффета. Саме пан Баффет символічно підняв перший ківш ґрунту на цьому будівництві.

Фабрики-кухні дозволять централізовано готувати їжу одразу для багатьох шкіл та дитячих садків, а використання сучасних технологій дасть можливість забезпечити високу якість харчування.

Після урочистого старту будівництва провели зустріч за участі заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби та британського підприємця, засновника корпорації Virgin Group Річарда Бренсона.

"Обговорили перспективи такого проєкту на Харківщині. Адже наступна Фабрика-кухня буде зведена найближчим часом у Лозовій. Відповідний меморандум з Фондом Говарда Баффета підписали сьогодні разом з лозівським міським головою Сергієм Зеленським", – зазначив очільник області.

Фабрика-кухня у Лозовій дозволить забезпечити якісним харчуванням учнів 86 закладів шкільної та дошкільної освіти в Лозівській, Олексіївській, Близнюківській, Біляївській та Первомайській громадах.

"Дякую пану Говарду Баффету, Олені Зеленській та усім, хто допомагає реалізувати цей проєкт. Переконаний, завдяки спільним зусиллям учні Харківщини отримають якісне та здорове харчування", – підкреслив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 11 квітня: під вогнем більше 17 населених пунктів

Протягом минулої доби противник завдав 39 авіаційних та 7 ракетних ударів, 4  з яких - із ЗРК С-300 по мирному місту Краматорськ. Здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Російська федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил російської федерації продовжують перебувати на території республіки білорусь.

Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей, продовжує здійснювати інженерне обладнання місцевості.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів також Ветеринарне, Стрілеча, Стариця, Гатище, Вовчанські Хутори, Охрімівка, Мала Вовча та Вільхуватка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Кам’янка, Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Вільшана, Кіндрашівка, Кислівка та Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися