До громади на Харківщині активно повертаються люди

Через те, що люди повертаються додому, зростає кількість заявок на розмінування у Дергачівській громаді.

Додаткові піротехнічні підрозділи розміновуватимуть критичну інфраструктуру Дергачівщини. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час робочої поїздки до тер громади. Інформують "Коментарі. Харків".

До населених пунктів Дергачівської тергромади активно повертаються жителі. Тому кількість запитів щодо розмінування об'єктів, у тому числі і критичної інфраструктури, зростає. Для цього залучать додаткові піротехнічні підрозділи.

"Одним із першочергових питань на деокупованих територіях є розмінування та повне відновлення ЛЕП. Жителі області мають бути забезпечені усім необхідним. Маємо чітке завдання від Президента щодо прискорення темпів розмінувань та повноцінного відновлення газо-, електро- та водопостачання. Питання тримаємо на постійному контролі й посилюємо проблемні ділянки додатковими розрахунками ДСНС", - зазначив Олег Синєгубов.

До повномасштабного вторгнення в Дергачівській громаді мешкали близько 45 тисяч осіб. За оперативною інформацією, зараз на Дергачівщині проживають майже 20 тисяч людей.

"Люди повертаються і ми готуємось до відновлення, покращення соціальних об'єктів, програм психологічної підтримки дітей та цілих родин", – пояснив голова Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 13 квітня: є загиблі і поранені

Розпочалася чотириста чотирнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Протягом минулої доби противник завдав 2 ракетних та 32 авіаційних  удари, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів, є загиблі і поранені серед цивільних громадян. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Російська федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

Не зважаючи на численні втрати в техніці та живій силі окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби, завдяки мужності кожного воїна, було відбито понад 45 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Ветеринарне, Лук’янці, Нескучне, Вовчанськ, Варварівка, Нестерне, Землянки, Комісарове, Колодязне, Новомлинськ та Оскіл на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кіндрашівка Харківської області.

12 квітня військовослужбовці ЗС РФ обстріляли смт Дворічна Куп’янського району. Внаслідок ворожого обстрілу близько 13:15 отримала поранення 63-річна жінка, загинув 71-річний місцевий мешканець.

Також поранення отримали цивільний чоловік 40 років та 30-річна жінка. Обоє у важкому стані.

О 15:40 окупанти знову обстріляли Дворічну: поранено 75-річного чоловіка. Його було госпіталізовано до лікарні, де він помер. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися