У ТРЦ «Нікольський» відбулася космічна подія

У Харкові відбулася аерокосмічна виставка «Всесвіт знань»

Виставка "Всесвіт знань", присвячена Всесвітньому дню авіації і космонавтики, пройшла 14 квітня, в торгово-розважальному центрі "Нікольський", інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Захід організував Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут".

На виставці були продемонстровані власні технічні розробки вишу, які застосовуються в аерокосмічній галузі, в машинобудуванні, а також у повсякденному житті.

У відкритті виставки взяв участь Харківський міський голова Ігор Терехов. Він зазначив, що сьогодні вкрай важливо забезпечити гідний рівень освіти у Харкові та зберегти статус студентської столиці України.

"Я радий бачити на виставці дітей, бо вони - майбутнє нашого міста і нашої країни. Я вдячний усім студентам авіаційного університету, які сьогодні вчаться, а є й такі, що зі зброєю в руках боронять Україну. Я вдячний усім викладачам, які, попри війну, продовжують працювати. ХАІ - це бренд Харкова. І ця виставка - ще один доказ цього", - підкреслив Ігор Терехов.

Кращим представникам ракето-космічної галузі міста мер вручив Почесні грамоти Харківської міської ради, Почесні грамоти виконавчого комітету Харківської міської ради та Подяки міського голови.

На виставці було представлено десять локацій, на яких розмістили 30 експонатів, серед яких - моделі, макети та окремі агрегати літальних апаратів, авіаційних і ракетних двигунів, енергоустаткування та обладнання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Комендантська година на Великдень – чи будуть нічні богослужіння у храмах

Усі основні великодні богослужіння у храмах Харківської єпархії Православної церкви України будуть проводитися під час світлового дня 16 квітня, у неділю. Якщо ж церкви вирішать проводити нічні служби, то вірячи мають орієнтуватися на комендантську годину, що запроваджено у області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, очільник області в етері національного телемарафону зазначив, що було проведено засідання з представниками Ради Церков та правоохоронних органів, де було наголошено на необхідності неухильного дотримання комендантської години з 23:00 до 5:00 під час Великодніх свят.

"Якщо люди захочуть бути в храмі на нічній службі, вони мають залишатися там усю службу – до кінця комендантської години. Під час відвідування храмів громадяни обов'язково повинні мати документи, що підтверджують особу. Працівники Нацполіції чергуватимуть біля кожної церкви", – підкреслив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися