Як у медзакладах Харкова лікують дітей (ФОТО)

У дитячій лікарні Харкова запровадили незвичний метод терапії

Комунікативний музикант Клеа Френд з Едінбурга (Шотландія) провела сеанс групової музичної терапії у Міській клінічній дитячій лікарні №16. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я, також на заході працювала команда харківських музичних терапевтів, які почали впроваджувати цей метод у лікарні під час повномасштабного вторгнення.

"Діти, підлітки, музиканти знайомилися та імпровізували разом. Вправи, які запропонувала Клеа Френд, допомогли дітям долучитися до досвіду комунікації через звуконаслідування. Ритм та спів дали їм можливість збалансувати свій емоційний стан та зняти напругу. До того ж діти могли попрактикувати англійську, бо музикант спілкувалася з усіма рідною мовою", - зазначили у департаменті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Комендантська година на Великдень – чи будуть нічні богослужіння у храмах

Усі основні великодні богослужіння у храмах Харківської єпархії Православної церкви України будуть проводитися під час світлового дня 16 квітня, у неділю. Якщо ж церкви вирішать проводити нічні служби, то вірячи мають орієнтуватися на комендантську годину, що запроваджено у області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, очільник області в етері національного телемарафону зазначив, що було проведено засідання з представниками Ради Церков та правоохоронних органів, де було наголошено на необхідності неухильного дотримання комендантської години з 23:00 до 5:00 під час Великодніх свят.

"Якщо люди захочуть бути в храмі на нічній службі, вони мають залишатися там усю службу – до кінця комендантської години. Під час відвідування храмів громадяни обов'язково повинні мати документи, що підтверджують особу. Працівники Нацполіції чергуватимуть біля кожної церкви", – підкреслив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися