У Харкові обговорили можливість відпочинку дітей в Албанії

Олег Синєгубов обговорив партнерські зв’язки Харківщини та Албанії з представником країни.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів зустріч з Префектом округу Фієр Республіки Албанія Лефтером Шехаєм, під час якої обговорили актуальну ситуацію та майбутню співпрацю між Україною та Албанією. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Албанія стала однією з перших країн, яка ухвалила рішення щодо надання нашій державі військово-технічної допомоги та засудила збройний напад росії на Україну.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що партнерські зв’язки з Албанією дуже цінні для регіону.

"Важливо, коли інші країни розуміють, що ця війна стосується всіх. Необхідно, щоб всі російські військові злочинці були покарані, а майбутні покоління зрозуміли, що може бути з країною, яка пропагує війну", – сказав начальник ХОВА.

Окрім того, Олег Синєгубов відзначив злагоджену роботу обласної адміністрації та депутатського корпусу. Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко також наголосила, що Харківська область – це один з прикладів роботи влади в тандемному режимі.

Ще одне питання, яке обговорили на зустрічі, – це можливість відпочинку дітей з деокупованих територій в таборах Албанії.

"Албанський народ підтримав свободу і демократію. Я ціную вашу позицію, адже ви очолюєте спротив Харкова російській агресії. Приємно, що ми невдовзі будемо святкувати річницю дружби Харківської області з округом Фієр", – звернувся до присутніх пан Лефтер Шехай.

Загалом від приватного бізнесу, благодійних організацій, органів місцевого самоврядування та громадян Албанії надійшло вже 60 тонн гуманітарної допомоги для України. Приблизно 3 тисяч громадян України отримали в Албанії статус тимчасового захисту.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 19 квітня: під вогнем більше 13 населених пунктів

Розпочалася чотириста двадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 58 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, постраждали і цивільні люди.

Ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби, на зазначених ділянках фронту підрозділами сил оборони України відбито більш як 60 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Ветеринарне, Козача Лопань, Глибоке, Вовчанськ, Бочкове, Охрімівка та Нестерне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку минулої доби ворожих обстрілів зазнали Кам’янка, Рідкодуб, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та Западне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися