Мер Харкова заговорив про корупцію у місті

Ігор Терехов: Ми налаштовані рішуче боротися з корупцією!

Міський голова Ігор Терехов 19 квітня підписав меморандум про співпрацю Харківської міськради з громадською організацією "Інститут законодавчих ідей". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Документ передбачає проведення незалежної громадської антикорупційної експертизи проєктів нормативних рішень міської ради та відповідного навчання підрозділу уповноважених з питань запобігання корупції в рамках такого проєкту та роботи над експертизою.

Міський голова зазначив, що підписання угоди - ще один важливий крок до подолання корупції.

"Ми максимально націлені на викорінення корупції, оскільки зараз, під час війни, дуже важливо економити бюджетні кошти, і вже робимо відповідні кроки. Після війни буде велика конкуренція між містами за відбудову, і інвестор прийде саме до тих регіонів, де будуть надані прозорі умови для роботи", - підкреслив Ігор Терехов.

Крім того, мер Харкова зауважив, що виконавчий комітет міської ради вже ухвалив рішення, яким зобов‘язав усі  організації, які проводять капітальні ремонти на суму понад 100 тис. грн, проводити експертизу проєкту в органах, які підпорядковані Міністерству юстиції України. Також наприкінці лютого цього року рішенням сесії міської ради було утворене КП "Централізована закупівельна організація Харківської міської ради", діяльність якого має саме антикорупційну спрямованість.

У свою чергу виконавий директор ГО "Інститут законодавчих ідей" Мартина Богуславець зазначила, що організація вже співпрацює з десятьма містами України. В результаті цієї співпраці проводитиметься оцінка системи доброчесності, яка сприятиме залученню інвесторів до відбудови міста.

"Ми вражені роботою місцевої влади у Харкові. Поряд зі зруйнованими будинками висаджені тюльпани. Будемо раді співпраці і сподіваємося на якнайшвидшу імплементацію відповідних положень, які ми декларуємо, у ваші нормативні акти. Незабаром ми відвідаємо Британію, де порадимо інвесторам співпрацю саме з тими містами, які проявили готовність до відкритої та прозорої роботи", - сказала Мартина Богуславець.

Співпраця з Харківською міською радою здійснюється за підтримки USAID в рамках проєкту "Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні "ВзаємоДія".

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 20 квітня: де сталися "прильоти"

Розпочалася чотириста двадцять перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних та 57 авіаційних ударів, зокрема, застосував 26 БпЛА типу “Шахед-136”. 21 з них знищено нашими захисниками. Також російські агресори здійснили 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник, ціною великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну. Основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби, на зазначених ділянках фронту, підрозділи сил оборони України відбили понад 55 атак противника. Найзапекліші бої йдуть за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянки, Устинівка та Одрадне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися