У Харківській області обговорили забезпечення дітей ноутбуками та планшетами

У ХОВА обговорили з міжнародними партнерами забезпечення дітей девайсами для онлайн-навчання і відновлення зруйнованих шкіл.

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська зустрілася з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення і Управління ООН з обслуговування проєктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, під час зустрічі Віта Ковальська розповіла про потреби та виклики освітнього процесу в Харківській області, а також про пошкодження, яких зазнали навчальні заклади в регіоні.

"Сьогодні в нас освіта здійснюється онлайн. Нині пошкоджено або зруйновано приблизно 600 закладів освіти. Проблеми, з якими стикаються діти – недостатність планшетів чи ноутбуків для навчання. Ми вже розпочали забезпечувати учнів, але ще залишається дуже велика потреба", – сказала Віта Ковальська.

Окрім того, порушили питання важливості обладнання шкіл укриттями та забезпечення їх новими автобусами замість тих, що знищили чи викрали окупанти.

"Звичайно, спершу ми зараз розглядаємо допомогу у продовженні онлайн-навчання, зокрема, забезпечення учнів потрібними ноутбуками чи планшетами. Але також ми хотіли б ознайомитися зі списком шкіл, які можна буде відремонтувати першочергово. Щоб, коли дозволить безпекова ситуація, дітям відразу було куди повертатися", – зазначила Регіональний експерт з питань освіти Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) Естер Шукс.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 25 квітня: ворог укріплює позиції на Куп’янському напрямку

Розпочалася чотириста двадцять шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Минулої доби противник завдав 6 ракетних та 62 авіаційних ударів, здійснив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Основні зусилля ворог і далі зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 43 атаки противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Протягом минулої доби здійснив обстріли населених пунктів Окіп, Малі Проходи, Стрілеча, Нескучне, Гатище, Бударки та Чугунівка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог продовжує заходи з фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Тополі, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Масютівка, Кислівка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися